Hur man använder twitters #hashtags

av marcuszacco

När du twittrar märker du att # tecknet används ganska frekvent. Det är ett mycket effektivt verktyg och väl värt att lära sig att använda.

Hashtag

Hashtag

Vad # egentligen betyder är själva ämnet som man twittrar om. Ordet efter # tecknet är själva taggen (svengelska för tag = etikett).

Det gör att användarna enklare kan förstå ämnet och söka efter det.

Så använd # för events, möten, specifika situationer, konferenser, uppdateringar för konversationer m.m. Allt som gör det enklare att sortera och hitta information.

Dessutom finns det verktyg som söker efter # tecknet och gör dem trendiga, så att om du twittrar om ett ämne, så kan andra hitta dig via trendsökmotorer.

Här får du några:

What the trend

Hashtags.org

search.twitter.org

Hur börjar jag använda #?

Det är faktiskt bara att sätta igång. Haka på en existerande trend, eller använd dina egna #hashtags. Det är upp till dig.

Men kom ihåg att du bara har ett visst utrymmer per tweet, så om du har ett jättelångt #hashtag, och du får en massa RTs, retweets, så blir det utrymmesbrist.

Använd därför akronymer och förkortningar i största möjliga mån, men bibehåll tydligheten.

Påminn också nybörjarna att behålla #hashtaggen när det twittar och svarar i deras meddelanden. Annars blir tweeten orelevant och inte sökbart.