Hur man använder twitters #hashtags

av marcuszacco

När du twittrar märker du att # tecknet används ganska frekvent. Det är ett mycket effektivt verktyg och väl värt att lära sig att använda.

Hashtag

Hashtag

Vad # egentligen betyder är själva ämnet som man twittrar om. Ordet efter # tecknet är själva taggen (svengelska för tag = etikett).

Det gör att användarna enklare kan förstå ämnet och söka efter det.

Så använd # för events, möten, specifika situationer, konferenser, uppdateringar för konversationer m.m. Allt som gör det enklare att sortera och hitta information.

Dessutom finns det verktyg som söker efter # tecknet och gör dem trendiga, så att om du twittrar om ett ämne, så kan andra hitta dig via trendsökmotorer.

Här får du några:

What the trend

Hashtags.org

search.twitter.org

Hur börjar jag använda #?

Det är faktiskt bara att sätta igång. Haka på en existerande trend, eller använd dina egna #hashtags. Det är upp till dig.

Men kom ihåg att du bara har ett visst utrymmer per tweet, så om du har ett jättelångt #hashtag, och du får en massa RTs, retweets, så blir det utrymmesbrist.

Använd därför akronymer och förkortningar i största möjliga mån, men bibehåll tydligheten.

Påminn också nybörjarna att behålla #hashtaggen när det twittar och svarar i deras meddelanden. Annars blir tweeten orelevant och inte sökbart.

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Tjäna Pengar På Internet juni 3, 2009 kl. 15:40

Hej Marcus!

Kul att du startat en blogg om twitter. Ska bli intressant och roligt att följa. Är rätt ny på twitter och vill gärna lära mig mer!

Mvh Emelie

Fredrik Eklund juni 4, 2009 kl. 16:16

Tjena Marcus!

Härligt initiativ att köra igång en twitterguide! Redan etablerat dig som experten 🙂

Ska följa med stort intresse!

Ha det gott
/Fredrik

Lämna en kommentar

{ 18 trackbacks }