Twitter för företag

av marcuszacco

Här får du en enkelt exempel hur ett företag använder Twitter för att komma i kontakt med sina kunder och kunna delta i diskussionen, för att få mer affärer.

I det här fallet är det Roboform som jag syftar på. Ett ypperlig programvara som jag använder ca 50 gånger per dag. Den kommer ihåg alla lösenord och kortnummer åt mig. Den hjälper mig samtidigt att fylla i alla formulär på webben, och gör det väldigt bra.

Därför gjorde jag idag vid 11 snåret en rekommendation om programmet via Twitter, eftersom vi hade en diskussion om våra favoritverktyg.

Här är vad som skedde efter det. (Se bilden)

roboform11.14 skickar @dileno ut en tweet.

ca 11.30 svarar jag och rekommenderar även Bumptop.

11.58 kommenterar @evest på Bumptop

Men hallå! Kl 14.04 kommer @@roboform in i samtalet och tackar mig för rekommendationen och nämner även @dileno och välkomnar honom att ta kontakt med dem om de har frågor.

Det händer massor av saker här:

1. Jag @marcuszacco mår gott för att jag fick erkännande som jag inte förväntat mig. Det blir troligare att jag rekommenderar det igen.

2. @dileno får en mjuk ingång in i fråga saker om Roboform, utifall han skulle vara intresserad.

3. Roboform visar åt alla sina följare att de faktiskt går att nå dem med frågor via twitter.

4. Roboform får socialt bevis på twitter i och med att jag rekommenderade dem. Alltså, det blir mer troligt att någon annan köper på grund av min rekommendation.

5. I och med att Roboform är på hugget, så visas det att jag rekommenderade inte bara till mina följare, utan även deras.

6. Roboform visar även åt andra att de är med i matchen. Därför blir det troligare att andra rekommenderar dem.

7. Jaa. Och det är klart. Nu bloggar jag om Roboform.

Men hur gick det till?

Hur kommer det sig att @roboform hittade min rekommendation?

Jo, de har en återkommande sökning på just ordet Roboform på twitter. Så enkelt är det. De ser att jag sa någonting, och de ser till att svara.

Alltså. Se till att du skaffar dig en twitterprofil och följer vad som sägs om dig och delta i konversationen. Det är väl värt det.