Resefantastens bästa twitterkonton

av marcuszacco

Bildkälla

** En gästartikel av Heini Huhtinen – skribent bosatt i London

Det är mycket praktiskt att hålla reda på när du är på resande fot.  Allt ifrån tågtider och bokningsnummer, sevärdheter som ska kommas ihåg och hotelladresser som ska hittas till. Det är tur att vi idag har hjälpmedel för dessa petitesser, som bidrar till att du istället kan fokusera på att få ut så mycket som möjligt av din resa. Men innan det är dags att åka iväg, när du fortfarande befinner dig i det pirriga läget av planering, då när allting är möjligt, så kan det vara bra med lite inspiration. För alla fantaster som tycker om att drömma er bort till avlägsna djunglar och kullerstensgator, här är twitterkontona:

@animalsinnature –  naturupplevarens bästa vän

Trots att twitterkontots författare är anonym så är antalet följare över 18 000 personer,  troligtvis alla med reslust pumpande i blodådrorna. Dagligen publiceras de mest konstnärliga bilder av exotiska djur i  sina egna naturliga element, och som en person med ett öga och hjärta för resande är det svårt att hålla huvudet kallt och inte falla för frestelsen. Uppdateringarna får den svage att ögonblickligen vilja boka en resa till Amazonas regnskogar, eller att somna i ett tält på savannen efter en dag på lejonsafari. Bekvämt är dessutom frånvarot från spam och retweets, då detta konto stenhårt följer sitt koncept. Bilder på djur och natur, absolut ingenting annat.

@expediaSE – när det kommer till bokningen

Expedia Sveriges twitterkonto är bra att ha för att hålla koll och hänga med. När man sitter där på lunchen och scrollar i sitt feed är det trevligt att samtidigt bli uppdaterad om vilka alternativ som för tillfället återfinns, ifall du plötsligt skulle bestämma dig för att boka in en resa inom kort. Förutom detta dyker det emellanåt upp länkar till intressanta artiklar och bloggar, resetips, tävlingar om drömresor eller andra former av inspiration (som om du inte redan hade nog av det?). En bra reseportal där det mesta är samlat, med andra ord. Man får dock höja ett varnande finger, när du väl har börjat du följa twitterkontot kan det vara svårt att hålla huvudet kallt och låta bli att planera in den ena reseweekenden efter den andra. Fast det är du naturligtvis värd.

@niotillfem – om resedrömmarna i verklig form

Frilansskribenten Sandra Beijer, personen bakom bloggen niotillfem på rodeo,  är för tillfället bosatt i Stockholm, men har bara i år dessutom hunnit bo i både New York och Paris. Förutom att hon ibland spontant åker till familjens hus på franska rivieran, exempelvis för att samla inspiration till skrivprojekt, så skriver hon trollbindande och romantiskt om slingrande små gator, gömda barer och sena nätter på uteserveringar. För den som letar efter reseinspiration är hela Sandra Beijer en skattkista, både när det gäller hennes blogg och hennes twitter.
@klokacitat – för några ord på vägena

Detta konto kommer att få ditt twitterflöde att fyllas upp till bredden med inspirerande citat om allt från vardagsproblem till livsavgörande beslut. Citaten är blandade, sagt av kända och okända människor, igår eller för hundratals år sedan. Detta konto väcker inte bara din kreativitet och inspiration inför resan, men kan även vara bra att ha nära till hands då du är ute på resande fot. När du missat tåget, tappat bagaget eller när dina axlar tyngs ner av hemlängtan så kan några tröstande ord alltid hittas på klokacitats twittersida.

@traveltips4u – foton på eiffeltornet till hostels du bör undvika

Här hittar du de absolut bästa resetipsen, från hur du ska packa väskan till vilken byggnad du bör besöka när du är i Barcelona. Kontot drivs av ett gäng rutinerade resenärer, och innehållet består av en blandning av relevanta och roliga länkar från andra hemsidor, och material som författaren själv skrivit. Redan på första sidan återfinns massor av bra tips, det bästa av alla ganska kort, men onekligen slagkraftigt: ”Have fun!”

Så glöm resefebern och tillåt dig själv att fokusera på det relevanta: Du är på väg nu. Detta är din resa. Med den tanken i bakhuvudet kan du låta de praktiska frågorna lösa sig själva, luta dig tillbaka och njuta av resan.