Hur man ska använda twitter

av marcuszacco

När man listat ut varför man ska använda twitter, så undrar många HUR man ska använda twitter. Du väljer själv – men din nästa tweet kan vara ditt första intryck för en ny följare, så ta dina tweets på allvar (eller inte).

Det finns inga regler för hur man ska använda twitter, men här kommer några saker att tänka på:

TRANSPARANS

TantKakelugn

@TantKakelugn

Antingen har man det, eller så inte. Du får bestämma själv.

Bara för att man skriver om varje kaffekopp och kisspaus man tar så betyder det inte att man är transparent.

Transparans betyder att man är sig själv i sina tweets, INTE att man tweetar om allt man gör, eller tweetar varje kvart.

Transparans är att ha balans i sina tweets. Att man tweetar om det som går bra, och det som går lite sämre.

VIKTIGT – MENINGSLÖST

Trots att jag (@marcuszacco) ser mig själv som transparent, men både på Facebook och Twitter så undviker jag skriva om mina dagliga uppsåt. Anledningen är för att OM jag ska stjäla bort din uppmärksamhet från något, så försöker jag alltid se till att det ska vara värt det. Meningslösa statusuppdateringar är för mig meningslösa.  Ok, jag är inte superhård på detta, vissa uppdateringar visar bara att jag har en någorlunda balans. Observera dock att de flesta av mina ”svammeltweets” sker på kväll/nattetid.

Och det är du och dina följare som bestämmer vad som är viktigt – inte jag. Om ni tycker att snack om kungafamiljen är ‘the shit’, kör hårt! Det är dock inte min påse.

Det är dock värt att lägga en stund att fundera över vad man vill tweeta om.

BRA – DÅLIGT

När man använt Twitter ett tag, så märker man att människor ofta beter sig på ett visst sätt. Det precis (inte överraskande) som i riktiga livet.

Vissa gnäller. Allt är åt helsike och bara gnäller. Dessa människor har hittat ett forum.

Andra går det bara bra för. De är glada. Visar upp bilder när det var glada. Och allt är bara glatt och så.

Och till sist, vissa verkar vara bipolära. Allt är svart eller vitt. Åt helvete, eller så är det världens bästa.

Det är värt att fundera en sekund innan man klickar på ‘send’ över vilket intryck varje tweet gör?

SORG – GLÄDJE

Har du en ny pojkvän? Ny flickvän? Och du är bara såååå lycklig!? Grattis!

Oj tog det slut? Och du är ledsen.. Är ni tillsammans igen?!

Min åsikt är att håll dessa uppdateringar på Facebook, där du har dina vänner. Twitter är var du har dina följare.

Dock, om något händer i ditt liv som är värt att anmärkas – sorg, eller glädje, uppdatera gärna. Men daglig drama hör nog hemma på Fejjan.

Det kan ju vara intressant att se vad andra twittrar om, någon som gör det bra. Ett tips är att läsa vad andra tweetar om, och hur de kommunicerar med andra under en längre  period. Gå till twitter och se helt enkelt vad någon annan har tweetat under veckan som gått. Då lär man sig mycket.

Ett annat tips är att använda några av de otaliga twitterstatistik-verktygen på andra människor. Då får du se vad de skriver och hur. Det är alltid kul att spionera.

Här är förresten en schysst  intervju med @bjornfalkevik om precis hur han använder twitter. Jag känner inte Björn. Men det var en bra artikel. (tack för tipset @fridenstrom)