Hur du hittar lokala tweets nära dig

av marcuszacco

Det finns några sätt att hitta twittrare och tweets nära dig. Här följer några tips.

Metod 1 – Sökord

Det första och enklaste sättet är att göra en sökning på din stad. Jag gör det själv via tweetdeck. Det gör att varje tweet som innehåller din stad syns.

Naturligvis så är inte metoden exakt, men du kan se lokala twittrare som pratar om vädret, hockey, brott, nyheter osv.

Om du vill göra sökningen manuellt kan du använda Twitters egen sökverktyg.

Omdöme: 2/5

Metod 2 -NearbyTweets

Med NearbyTweets så kan du välja inom vilket område du vill se tweets ifrån. Och sen även filtrera dessa genom att lägga till sökord.

Positivt är att man får använda en Google karta för att själv kunna välja var man se tweets ifrån, men tyvärr får jag inte fram tweets utanför Stockholm?! 🙁

Omdöme: 1/5

Metod 3 – Local chirps

Local Chirps är en sajt där du får välja land och stad från vilket du vill se tweets ifrån. Urvalet på städer är begränsat på sajten. Endast städer över 50000 i befolkning finns med på rullistan. Kanske lika bra?!

Utöver självaste tweets, så får du även se vad som är trendigt att snacka om inom området. Tyvärr är det mest bara ”man”, ”det”, ”från”, osv… Bara svammel.

Omdöme: 3/5

Metod 4 – Twittaholic

Gå till Twittaholic, och följ alla som tweetar mycket och/eller intressanta saker nära dig. Då kan du åtminstone hitta personerna nära dig och förhoppningsvis kan du få lokala tweets därigenom. Förslagsvis kan du lägga till användarna i en egen twitterlista och då kan du ha dem samlade i en enda spalt tex i Tweetdeck.

Omdöme: 2/5 (I egenskap av att hitta lokala tweets. Sidan är mycket bra för att hitta användare nära dig 5/5.)

Metod 5 – Appar

Det finns flertalet appar som kan hitta tweets nära dig, och det finns väl en god anledning till detta för att de flesta telefoner har redan geotracking påslagen och tröskeln till att hitta lokala tweets är väldigt låg. Det borde helt enkelt finnas.

Jag använder mig i detta fallet av Echofon (gratis) för iPhone och det fungerar perfekt. Man kan till och med flytta kartan och programmet fyller på med tweets från det området.

Omdöme: 5/5

Sammanfattning

Om man vill hitta tweets nära dig. Bäst är att använda sig av appar där det är naturligt att använda sig av geografisk information.

Vill man ha en heltäckande lösning, så att man får veta allt om sin hemstad via twitter, då bör man använda sig av en kombination av en (Metod 1) sökning på staden samt att ha en egen twitterlista på lokala twitterpersonligheter (metod 4). Och regelbundet kolla av via appar (Metod 5) och även bidra till konversationen med sina egna lokala tweets.

Om man dessutom tipsar om sökmetoderna till lokala twittrare, kanske arrangerar en egen tweetup (träff), så bör man få riktigt bra koll på vad som händer.

Fler tips mottages gärna.