De fem bästa sakerna med Twitter

av marcuszacco

Listan nedan är högst personlig.

1. Demokratiseringen av information

Nu behöver man inte längre förlita sig på traditionell media för att kunna få tag på information. Det är speciellt viktigt i situationer där människors grundläggande rättigheter missbrukas.

Nu kan man nå ut med information från konfliktområden med hjälp av twitter. Och informationen är så färsk som den kan bli.

Twitter är lika för alla.

2. Sökbarheten

Med twitter slipper du läsa 3 år gamla inlägg om Windows Vista! Sök, och du hittar vad folk pratar om just nu.

Det fantastiska: Resultaten är filtrerade av andra människor åt dig och inte av någon Googlebot. Och har du någon fråga eller kommentar, så kan du kontakta personen som pratar om ämnet i samma stund då ni båda är intresserade.

3. Träffa rätt människor

Twitter är det enklaste sättet att hitta människor som är intresserade av ett specifikt ämne. Är du intresserad av design? Sök på design och prata med andra som pratar om design. Det är inte svårare än så.

Om du är en twitteranvändare, så har du en stående inbjudan till diskussionen.

4. Twitter kan kopplas med Facebook

Du behöver inte välja. Med hjälp av en Facebook applikation kan du se till att dina Tweets blir dina statusuppdateringar på Facebook – samtidigt som applikationen filtrerar bort dina konversationer. Det blir inte enklare än så.

Och kom ihåg:

Det finns inget Facebook-Twitter krig. De tävlar inte med varandra. Facebook och Twitter är helt olika verktyg inom social media, som kan kopplas eller användas var för sig.

Kopplingen mellan Twitter och Facebook gör att jag kan vara aktiv på båda social media plattformarna.

5. Twitter är SPAMfritt

”Va!”

Precis. Twitter är vad du gör det till.

TwitterSPAM kommer från folk som endast är på twitter för att sälja sina grejer, promota egna bloggposter och auto-retweeta en hel massa skräp.

Du undviker SPAM helt om du gör följande:
1. Gå ALDRIG med i applikationer som garanterar dig fler followers (följare) – Bara spammare gör det.
2. När du stöter på SPAMliknande tweets, klicka på personens profil och se vad de tweetar om. Om det inte är värdefullt för dig, klicka Unfollow.
3. Autofölj aldrig – då följer du bara SPAMMARE.

Istället, skaffa followers på det rätta sättet.

För att få en utmärkt guide hur det går till, läs Sex tips om hur du skaffar Twitter Followers av @RudolfChristian på Mjukvara.se. Där hittar du väldigt effektiva metoder för att börja bygga din egna följarskara.

Här får du ytterligare två bonustips till Christians utmärkta lista:

7. ReTweeta vad du gillar. Innan du kan få, måste du ge. Om någon gör en bra tweet, skicka det vidare.

8. Dra ner på svamlet. Twitter är inte Facebook. Vill du utöka din inflytelse på twitter, så måste du tweeta saker av värde till din följarskara. Kom ihåg att innan någon följer dig, kollar de förmodligen på dina 6-10 senaste tweets. Se till att blanda konversation med värdefulla länkar.

Vad är din favorit med Twitter? Kommentera gärna.